Ravintolapäivä 2021

Ravintolapäivä on yhden päivän pop-up ravintoloiden juhlapäivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan, kahvilan tai baarin minne itse haluaa.  

Päivä on erinomainen mahdollisuus myös omasta ravintolasta haaveileville kotikokeille. Pop-up ravintola on helppo tapa testata konseptia ja sen vastaanottoa ilman suurta riskiä ja jättimäisiä pankkilainoja. Tapahtumaan voi osallistua yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa.

KARTAN PAIKOISTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

OHJEITA POP UP RAVINTOLAN PERUSTAJILLE

- mukaan voi lähteä yksityinen henkilö tai henkilöt, joten toiminta ei voi olla elinkeinon harjoittamista.

- toimintaa koskevat elintarvikelain yleiset vaatimukset. Ravintolan/kahvilan pitäjällä on aina vastuu valmistamiensa ja tarjoilemiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta.

- asiakkaan pyynnöstä on kerrottava elintarvikkeen alkuperämaa sekä se, sisältävätkö hänen tarjoamansa elintarvikkeet allergiaa tai yliherkkyyttä (intoleranssia) aiheuttavia aineita.

- pitäjältä ei edellytetä hygieniapassia

- toiminnan on oltava niin vähäriskistä kuin mahdollista. Vähäriskisenä tai kohtuullisen vähäriskisenä elintarvikkeiden valmistuksena voidaan pitää esimerkiksi

* leipomista
* kinkku- tai juustovoileipien koostamista
* keitto-, pata- ja laatikkoruokien valmistamista ja niiden välitöntä tarjoilua

Lisää Ruokaviraston sivuilta

- saatu voitto on verotettavaa tuloa

* Vaikka toiminta ei olisi ammattimaista, siitä saamasi tulo on veronalaista ansiotuloa. Voit kuitenkin vähentää tulosta kulut, joita ravintolan pitämisestä on tullut – esimerkiksi ruokaostokset, jotka olet tehnyt ravintolaa varten.

* Pidä kirjaa tuloista ja menoista ja ilmoita saamasi voitot veroilmoituksella kohdassa:
muut ansiotulot.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ