Mieskonmäen Äijä -kerho

Mieskonmäen Äijä -kerholaiset
Äijä -kerholaisten rakentama hirvitorni.
Frisbeegolfia talvisissa olosuhteissa.
JSandband Äijä -kerhon bändi-illassa.
Äijien myyntituotteita Mieskonmäen koulun joulumyyjäisissä.
Robotin ihmettelyä.
Ohjelmointia ja robotiikkaa opetti Jorma Flinkman.
Äijä -kerholaiset kaukalonpystytystalkoissa.
Äijät Tehomet -areenalla
Äijä -kerho Vanhassa Kälässä viettämässä pajapäivää.
Yleisurheiluharjoitteita Joutsan Pommin Mika Sirkan johdolla.
Äijät harjoittelevat talvikalastusta.
Kevätretkellä keilaamassa.
Kohta huipulla!
Äijät On the Wheels
Äijät pumptrackilla

Mieskonmäen Äijä -kerho

Mieskonmäessä on käynnistynyt syksyllä 2018 4H -yhdistyksen alla toimiva Äijä -kerho. Kerho sai alkusysäyksensä Toivakan-Joutsan 4H -yhdistyksen hallinnoiman Let's go pojat -hankkeen toimesta. Kerho on suunnattu  Mieskonmäen koulun pojille ja heidän isilleen. Kerhon vetäjinä toimivat isät ja tarvittaessa myös ulkopuoliset asiantuntijat. Kerholaiset kokoontuvat noin kahden viikon välein ja kokoontumisten teemat vaihtelevat. 

 

 

 

 

 

 

6.10.2018

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla pojat ja isät perehtyivät luontoon, riistanhoitoon ja metsästykseen harrastuksena. Vetäjinä toimivat Markku Laitinen, Matti Haapala ja Veli Järvinen. Kerhokerran yhteistyökumppanina toimi Mieskonmäen metsästäjät. Pojat pääsivät kokeilemaan ilma-aseammuntaa ja rakentamaan hirvitornin. Lisäksi kerholaiset vierailivat Pajutuvalla ja tutustuivat riistapeltoon. Ja toki makkaranpaisto nuotiolla kuului olennaisena osana ohjelmaan. Kurkkaa video, joka kertoo kerhokerran tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

27.10.2018

Toiselle kerhokerralle kaavaillut bmx-pyöräily ja scoottaus jäivät ohjelmasta pois, koska olosuhteet Joutsan uudella pumptrack -radalla olivat hyvin talviset. Onneksi samalle kerralle suunniteltu frisbeegolf sujui hyvin lumesta ja kylmyydestä huolimatta. Kerholaiset olivat saaneet ohjaajakseen Antti Korhosen Mikkelistä ja hän opasti pojat lajin pariin. Aluksi Antti kertoi frisbeegolfista lajina ja vähitelleen päästiin myös harjoittelemaan erilaisia heittoja ja lähestymistapoja. Tässä pieni video heittoharjoituksista. Kerhokerta huipentui kisaan, jossa ratkaistiin Äijä -kerhon frisbeegolf -mestaruus.
 

 

 

14.11.2018

Äijä -kerho kokoontui kolmannella kerralla bändi-illan merkeissä. Paikalle oli saapunut JSandband, joka veti tiukkaa settiä kerholaisille. JSandbandin muodostavat Juha Savander, Pasi Kuitunen ja Tero Nikkanen. Kerholaiset pääsivät tutustumaan bändisoittimiin ja saivat hyvän kuvan bänditoiminnasta. Asiaankuuluvat korvatulpat sponsoroi Joutsan Huolto-osa Mika Hepola. Tässä videossa maistiaisia illan meinigistä.

 

 

 

24.11.2018

Äijä -kerholaisilla oli tällä kerralla vuorossa myyjäistoiminta. Äijät olivat ahkeroineet Mieskonmäen koulun joulumyyjäisiisn upeita myyntituotteita. Tarjolla oli äijämäisen ruoheita seinänaulakoita, sisustustikkaita, ja seinäkelloja. Tuotteet myytiin omassa Äijä -pisteessä. Myyjäispäivä oli erittäin onnistunut ja upeat tuotteet saivat ansaitsemansa huomion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.12.2018

Jorma Flinkman Jyväskylän yliopistolta oli saapunut opettamaan Äijä -kerholaisille ohjelmointia ja robotiikkaa. Kerholaiset ohjelmoivat pikkuiset robotit toimimaan halutulla tavalla. Tässä video kerhokerralta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.12.2018

Äijä -kerholaiset kokoontuivat talkoisiin pystyttämään kaukaloa Mieskonmäkeen. Innokkaiden talkoolaisten avulla homma sujui sutjakkaasti. 

 

 

 

 

 

 

12.1.2019

Äijät polkaisivat vuoden vauhdikkaasti käyntiin Kangasniemellä Tehomet -areenalla. Marko Kemppainen veti jäällä jää- ja mailapelejä runsaslukuiselle porukalle. Tästä videonpätkästä löydät päivän vauhdikasta tunnelmaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.1.2019

Arto Juntunen oli kertomassa Äijä -kerholaisille rauhanturvaamisesta ja omista kokemuksistaan rauhanturvaajana. Tarinoita riitti runsaasti ja pojat olivat todella kiinnostuneita aiheesta.

 

 

9.2.2019

Äijä -kerhossa teemana oli pajapäivä ja maatilan pienkoneet. Pojat pääsivät Vanhassa Kälässä huoltamaan koneita ja kuulivat samalla, millaista on olla maatilayrittäjä. Poikia ohjasti isäntä Mika Kuitunen. Välipalan pojille oli sponsoroinut Osuuskunta Tuottajain maito.

Pojat pääsivät mm. huoltamaan pienkuormaajaa, josta vaihdettiin öljyt. Huollon jälkeen pojat pääsivät kokeilemaan, miltä tuntuu olla pienkuormaajan puikoissa. Tässä pieni video vauhdikkaasta menosta. Tuntui olevan mieluista puuhaa. Keskisuomalaisen toimittaja Esa Jokinen oli myös paikan päällä tekemässä juttua Mieskonmäen Äijä-kerhosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.2.2019

Tällä kertaa Äijä -kerholaiset jatkoivat urheiluteemalla, nimittäin Joutsan Pommin Mika Sirkka perehdytti kerholaiset yleisurheilun sisäharjoitteluun. Videolla kerholaisten menoa ja meininkiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.3.2019

Maaliskuisena lauantaina äijät pääsivät tutustumaan talvikalastukseen Jouni Sinkkosen opastuksella. Ohjelmassa oli verkkokalastusta, madekoukkuja ja pilkintää. Äijillä oli kalaonneakin matkassa mukana, joten saalista päästiin ihastelemaan. Videolla hieman kalastusreissun tunnelmia.

 

 

 

 

 

3.4.2019

Huhtikuun saapuessa äijien odotettu kevätretki vihdoin koitti. Bussi kuljetti 22 pienempää ja isompaa äijää Hankasalmen Revontuleen. Äijillä oli illan ohjelmassa kiipeilyä ja keilaamista. Klikkaa videoihin katsomaan illan taidonnäytteitä. Toiminnallinen ohjelma oli onnistunut ja reissussa kivaa. Tästä on hyvä jatkaa vielä kevään viimeisiin kerhokertoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.4.2019

Äijä -kerholaiset hyppäsivät pyörien päälle aurinkoisena lauantaina. JYPS:n Matti "Purkka" Purojärvi ja Ismo Saari johdattivat kerholaiset pyöräilyharrastuksen maailmaan. Ohjelmassa oli pyörien katselmus, huolto- ja korjausvinkkejä, pyörän säätöä ja taitoajorata. Lisäksi näytillä oli Matin ja Ismon omaa pyöräilykalustoa. Videolla poikien iloista menoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.5.2019

Kevään viimeinen Äijä-kerho sisälsi skoottailua, bmx-pyöräilyä ja airsoftia. Joutsan pumptrackilla oli äijiä opastamassa  alamäkipyöräilijä Onni Rainio ja skoottaaja Lorenzo Bernardis. Vauhdikasta meininkiä pääset seuraamaan videolta 1 ja 2. Metsässäkin aika kului mukavasti airsoftiin tutustuen ja sitä pelaten. Kerhovuosi päätettiin pieneen herkuttelu- ja mehuhetkeen. Kiitokset kaikille kerholaisille kuluneesta kerhovuodesta ja erityisesti kiitos Tero Nikkaselle työstä, jota hän on Äijä -kerhon eteen tehnyt. Isät olivat suuressa roolissa ja heidän osallistumisaktiivisuutensa oli mahtavaa, suuret kiitokset myös heille! Mukavaa kesää kaikille äijille!