jouluseikkailu 30.11.

Joulu on aivan nurkan takana. Korvatunturilla on kova kiire ja vilske viime hetken lahjavalmistelujen kanssa. Tontut työskentelevät ahkerasti aamusta iltaan, jotta lahjat saadaan ajoissa valmiiksi. Tonttu Topakka on jo aivan kyllästynyt jatkuvaan kiireeseen. Hänen mielestään tonttujen elämän ei pitäisi joulun alla olla pelkkää kiirettä ja raatamista, vaan tontut tarvitsevat hauskuutta ja kepposia aherruksen keskelle. Tonttu Topakka jatkaa pohdiskeluaan ja saa loistavan idean: miksei pukkikin voisi nauttia hieman hauskuudesta ja jännityksestä. Topakka naurahtaa ilkikurisesti itsekseen ja keksii toisenkin loistoajatuksen. Hän päättää tehdä kepposen joulupukille. Ainahan kepponen tai kaksikin tuo naurua arkeen. Topakka päättää piilottaa joulupukin lahjojenjakomatkan varusteet. Pukki saa hieman etsiskellä tamineitaan, jos mielii lähteä ajoissa matkaan. Tokihan Topakka aikoo lopulta paljastaa varusteiden piilopaikat, jos pukki ei itse niitä löydä.  Niinpä Topakka hiippailee illan hämärässä ympäri Korvatunturia keräten joulupukin kaikkein tärkeimmät varusteet. Topakka toimii niin huomaamattomasti, että kukaan ei arvaa mitään. Varusteet hän piilottaa ympäri Korvatunturia.

Jouluun on enää pari päivää aikaa ja pukki aloittaa lähtövalmistelut. Hämmästyneenä pukki katselee pirtin kaappiin ja huudahtaa: ”Missä ihmeessä minun juhlatöppöseni ovat? Olen aivan varma, että laitoin ne viime jouluna tälle hyllylle odottamaan seuraavaa vuotta. Mihin ihmeeseen olen ne laittanut… ja ne porojen tiukusetkin olivat kadonneet tallista. Minä en nyt ymmärrä tätä… Mitäs minä sitten teen, jos en löydä varusteitani  ajoissa?"  Pukki sivelee mietteliäänä partaansa ja huudahtaa: ”Minä taidan kyllä tarvita apua!”

Lähde jouluiseen seikkailuun ja auta pukkia löytämään varusteena, jotta lahjat ehtivät ajoissa perille. Onnea etsintään. Ja muista, nyt on kiire, sillä joulu on aivan pian!

JOULUSEIKKAILUUN PÄÄSET OSALLISTUMAAN PERJANTAINA 30.11. 4H -TOIMISTON JOULUN AVAUKSESSA. SEIKKAILUA PELATAAN SEPPO.IO PELIPOHJALLA MATKAPUHELIMELLA. TARKEMMAT OHJEET SAAT PAIKAN PÄÄLLÄ. TERVETULOA PELAAMAAN!